2009. 10. 18.

Szállítás és költségei

mei tai
Hogyan kerül hozzád  a SavitriMeiTai?
Legjobban annak örülnék, ha személyesen adhatnám át. Így rögtön meg is mutathatnám, hogyan használd és nem kéne előre utalnod az árát.Kézbe vehetnéd mielőtt fizetsz.
Be kell azonban látnom, hogy nem mindenki képes egy darab hordozóért felutazni Budapestre vagy akár csak Budáról átutazni Pest szélére. Ezt az utat én magam sem tudom beleszervezni a hétköznapjaimba, azaz én se fogok házhoz menni. Ilyen esetekben marad a posta mint lehetőség.
Sajnos sokszor hallok elkeserítő történeteket a postán eltűnt dolgokról. Most már lassan másfél hete várom, hogy az egyik(nem épp olcsó) hordozókendőm hazaérkezzen a posta segítségével. Kicsit ugrálni kezd a gyomrom ha arra gondolok, hogy akár el is veszhetett.
Muszáj végig gondolnom azt az esetet, amikor a gondosan elkészített egyedi mei tai-t, amiből csak egyetlen darab van a világon, kivalásztja valaki, kifizeti, én postára adom, ám a várva várt küldemény nem érkezik meg. Ilyenkor az ember lánya gondolom fut  egy pár kört a postán, veri az asztalt, reklamál, aztán vagy előkerül a küldemény vagy nem. Mi van ha nem? Kinek a kára? A vevőé, aki mindent úgy tett, ahogy én kértem? Aki beleszeretett egy adott darabba, fizetett érte nem kevés pénzt és csak vár és vár?
Vagy az enyém? Aki pénzt, időt, munkát és kreativitást fektettem bele és csak úgy az egész feloldódik az éterben?

Böngészgettem kicsit a postai díjszabásokat, hogy olyan konstrukciót találjak, ami ilyen esetre is ad megoldást. Rövid szöszölés után, arra jutottam, hogy ajánlott, tértivevényes, értékbiztosított levélként fogom postázni a megrendelt hordozókat.
Ez egy SavitriMeiTai esetében 1300Ft postaköltséget jelent, amit a vevő fizet.
2db SavitriMeiTai azonos címre postázása egy csomagban 1960Ft
A küldemény eltűnése esetén, a posta legalább a hordozó árát visszatéríti. Az egyedi hordozó eltűnése, ilyen esetben is nagy kár, de legalább egyik félnek sem kell a semmiért pénzt fizetnie.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése