2009. 10. 10.

Kölcsönözhető SavitriMeiTai

A budaörsi babahordozós és textilpelenkázós klubban régóta szokás hordozókat kölcsönözni.
Ez azért nagyon jó, mert egy jobb hordozó ára bizony nem csekély a választék viszont nagy. Általában minden készítőnél lehet próbálni, de hazavinni egyiket sem lehet. Márpedig egy hordozó kényelmessége 5 perc alatt nem igazán derül ki. Persze 5 perc alatt is sok minden kiderül, de az igazi teszt egy jó órás séta. A legjobb pedig ha az ember mindenféle szokásos élethelyzetben tesztelheti az adott hordozót. Sokat mond egy hordozóról ha már jó párszor le és felvetted benne a gyereket, ha már aludt benne, ha már főzetetek a segítségével, ha nézelődős sétán is voltatok, vitted elöl, vitted hátul. Egy csomó olyan szempont előjön egy ilyen hosszú próba alatt, amire nem is gondolnál, de bizony nagyon fontos, hiszen a mindennapjaid része.

A klubból egy meghatározott szabályrend szerint lehet kölcsönözni számtalan féle hordozót. A kölcsönzés időtartama 1 hónap, pontosabban klubtól klubig tart.Átvétel a klubban, átadás a klubban.
Pontosabb részletek itt.

És akkor a lényeg: Mostantól a klub hordozós repertoárjába tartozik egy SavitriMeiTai is.
A kiválasztott Éva lett.


Ahogy a képeken is látható, ez egy kétoldalas mei tai. Teljesen szimmetrikus, ugyanúgy hordható mindkét oldala. A rózsaszín anyagot én magam festettem simplicol echtfarbe festékkel, enyhén batikolt hatású.
Van egy apró szépséghibája: Más mintázatú pánt felvarrást terveztem az elején, de ahogy varrtam  mégse tetszett. Viszont az extrém erős cérnát, egyszerűen nem tudtam kifejteni. Ezért kapta a rózsaszín oldal azokat helyes kis téglalapokat. A másik oldalon ha nagyon belenagyítotok a képbe talán látható az eredeti elrontott varrás, de nagyon nehéz kiszúrni mert fekete alapon feketéről van szó, ráadásul az új végleges varrások között.
Olyan Mei tai-t akartam választani, ami nem túl extrém. Szerintem Éva ilyen. Szép visszafogott mintájú a rózsaszín rész, de ha esetleg valakinek baja van a rózsaszínnel, ott a fekete-fehér oldal. 14 évestől a 100 évesig mindenkihez illik legalább az egyik fele.  A fekete pántok az összes színnel harmonizálnak, így jól hordható farmerhez, de akár kisestélyihez is. Apukák talán inkább a feket-fehér oldallal lesznek kibékülve, de megmondom őszintén, szerintem ez egy kimondottan nőies darab.
A 3 éves fiam, aki jelenleg 92-98-as ruhákat hord, még jót tud aludni benne. Kisebb babáknak javaslom a pánt egyszeri felhajtását.

Az anyaga a szokásos sávolyszövet. A fekete-fehér dekor erős pamutvászon, a kis minta a rózsaszín oldal közepén szatén ferdepánttal van keretezve.

Erre a hónapra még nincs jelentkező, hát tessék csak tessék!

1 megjegyzés:

  1. Nálam van már ez a gyönyörűség és még a nagy teszt nem történt meg, de a nagyfiam (2 éves lassan 92-es méret) mindkét oldalára felkéredzkedett és könnyen hurcolásztam benne a 12 kilóját, pedig már elszoktam a hordozástól. Lassan a kislány is belenő (most 2 hónapos), akkor majd írok bővebben, de dizájnra nálam elsöprő győzelmet aratott. Köszönöm.

    VálaszTörlés